Ja es poden demanar els ajuts socials per aquest any

Ajuntament de PLF
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un cop aprovats els pressupostos municipals del 2020, l’Ajuntament ha publicat la convocatòria d’ajuts econòmics individualitzats que atorga el consistori en diferents supòsits com a mesures de suport a les famílies amb necessitats especials.

La convocatòria obre ajudes econòmiques per cobrir despeses de lloguer  de l’habitatge habitual o de suport per garantir l’accés als subministraments bàsics com aigua, gas o electricitat. També en cas de desnonament o d’incidències greus a l’habitatge, com ara incendis, es pot acollir a ajudes econòmiques puntuals.

També existeix una altra línia per casos de necessitats mèdiques i d’atenció sanitàries com tractaments terapèutics, ortopèdies o de medicaments.

També hi ha línies de cobertura bàsica d’aliments, roba, calçat i productes d’higiene, i d’atenció especial a l’escolarització de menors, amb ajuts pels llibres, transport escolar o extraescolars.

Judit Puig és membre de l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palafolls.

La convocatòria també inclou ajuts per a la integració sociolaboral, amb aportacions per pagar inscripcions a cursos, matrícules o suport a polítiques d’integració i unes ajudes per desplaçaments  per aquells viatges justificats per formació o activació de lloc de treball, assistència sanitària o desplaçaments a per realitzar gestions.

Aquests ajuts es convoquen cada any i permeten actuar puntualment en aquelles famílies amb situació de risc. Es poden sol·licitar al consistori que en valorarà la idoneïtat de concessió atenent a valoracions socials i econòmiques de cada unitat familiar.

Puig explica que les persones que ja s’estaven atenent a l’espera de l’obertura de la convocatòria dels ajuts han estat avisades perquè puguin fer entrega de la documentació necessària.

Un dels requisits per accedir als ajuts és que les persones interessades no superin el llindar del 50% de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya.

Aquests ajuts fa anys que es donen des de l’àrea de Serveis Socials del consistori i van lligats al pressupost municipal. Justament l’endarreriment en l’aprovació del pressupost municipal d’aquest any ha provocat que, en aquests primers mesos de l’any, no es poguessin atorgar ajuts com el d’aliments, medicaments entre d’altres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics