Palafolls atura la seva activitat educativa

Aula de l'Institut de la Font del Ferro - Foto: blanesaldia.cat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir el Departament d’Educació anunciava la suspensió de l’activitat a tots els centres educatius de Catalunya durant 15 dies com a mesura de contenció pel coronavirus.

A Palafolls, la mesura ha implicat que, des d’avui, es mantinguin tancades les escoles de Mas Prats i Ferreries, l’Institut de la Font del Ferro i la Llar d’Infants Palafollets.

Des dels centres han explicat que ja s’esperaven la notícia, i que ara toca replantejar el calendari, tant a nivell d’organització docent com també de cara als alumnes, als quals se’ls dona deures per fer a casa. Laura Duarte, directora de Mas Prats, explicava ahir que l’objectiu és no perdre el ritme durant aquestes dues setmanes.

Les mesures han olbigat també a cancel·lar les jornades de portes obertes d’aquest centre, previstes per dimarts, així com de Les Ferreries, on s’havien de celebrar just d’aquí a una setmana. La cap d’estudis d’aquesta escola, Anna Miranda, explicava també ahir a la nit que s’ha demanat als alumnes que s’enduguessin els llibres a casa i que els pares estiguin pendents de les comunicacions que els faci el centre per rebre les tasques que els mestres puguin anar encomanant. En aquest sentit, Miranda explica que la intenció és fer tasques que es puguin dur a terme a casa, però sense avançar matèria.

També l’institut de la Font del Ferro és un dels espais que s’ha vist afectat per la mesura de tancament durant 15 dies per fer front al coronavirus. Des d’aquest centre, la seva coordinadora pedagògica, Montse Casado, explicava que estan pendents de les decisions d’Educació a l’hora de gestionar la feina telemàticament, per no desafavorir els alumnes amb menys recursos.

Des d’aquest centre també s’ha demanat que les famílies estiguin pendents de les comunicacions amb l’institut. Des del centre de secundària esperen que es pugui adaptar el calendari lectiu, especialment en casos com Batxillerat, amb les proves de la Selectivitat a la vista. Sigui com sigui, es mostren a l’espera de les decisions que pugui prendre el Departament d’Educació.

La mesura de tancament dels centres educatius de Palafolls també ha afectat a altres espais, com l’EMMiD, l’Escola d’Adults o la Biblioteca, que s’inclouen dins les restriccions aplicades pel consistori durant les pròximes dues setmanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics