URGENT

Mònica Carbó, palafollenca resident a Itàlia, explica la seva experiència davant el coronavirus

Compartiu aquesta història
Foto: Viquipèdia – Amada44

La palafollenca Mònica Carbó resideix a Florència, a la Toscana italiana, des de fa 15 anys. Allà, l’afectació del coronavirus ja fa setmanes que es nota, especialment a la zona de la Llombardia, al nord del país.

Carbó, amb qui ha pogut parlar aquest matí RP, ha explicat que viuen la situació “amb preocupació”. A Itàlia, on les escoles també han tancat, les famílies segueixen el dia a dia educatiu dels fills i filles a través d’Internet, i posa com a exemple d’intentar seguir el dia a dia i mantenir la rutina que ara, obligatòriament, ha quedat alterada.

Aquesta palafollenca resident a Florència explica que les restriccions són serioses, però assegura que des de Xina, país que Itàlia ja ha superat en nombre de morts per coronavirus, els experts consideren que encara caldria ser més restrictius amb la mobilitat de les persones. En aquest sentit, Carbó assegura que, malgrat les mesures, encara hi ha gent que surt al carrer sense motius d’estricta necessitat.

Les restriccions a Itàlia també han comportat una adaptació dels comerços, tant a nivell d’horaris com de mesures de prevenció. Al mercat només hi ha disponible la parada de fruita i verdura. Sigui com sigui, per fer els encàrrecs de menjar, o per anar a la farmàcia, cal tenir un permís especial.

Carbó assegura que a casa, amb els fills, s’aprofita per parlar de la situació i per fer pedagogia sobre la realitat del moment, seguint les informacions d’Itàlia i també les que els arriben des de casa nostra.

Carbó ha explicat que ja abans d’arribar a l’actual confinament molts bars i restaurants abaixaven la persiana. A nivell econòmic, explica que qui pot va a treballar, però que sinó es fa des de casa.

Igualment com passa aquí, aquesta palafollenca es manté en contacte amb Palafolls gràcies a la tecnologia que faciliten les telecomunicacions, i assegura que la situació es viu amb incertesa i al dia a dia. Per tot plegat, Mònica Carbó insisteix a demanar a la gent que es quedi a casa seva.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics