Impulsen la fabricació de material de protecció sanitari amb impressores 3D

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Diverses persones que comparteixen la pràctica de la impressió en 3D a Blanes s’han mobilitzat aquests dies per donar resposta a la contínua crida de material de protecció que s’està fent des de l’àmbit sanitari.

La iniciativa va començar a moure’s després de veure que alguns centres sanitaris rebien la col·laboració de persones que imprimien en tres dimensions materials de protecció com mascaretes o viseres protectores.

La iniciativa blanenca va decidir apostar per aquest segon element, descartant les mascaretes per motius de seguretat, i han començat a fabricar aquestes proteccions pel personal sanitari des de diferents punts del nostre territori.

José Antonio Pareja és un dels impulsors de la iniciativa, que ja compta amb una cinquantena de persones participants. Pareja assegura que des del passat dimecres no han parat de fabricar viseres, i explica que s’estan coordinant, entre altres, amb la Policia Local de Palafolls per poder fer entrega del material on pertoqui. Per tot plegat fa una crida a més persones que puguin i vulguin sumar-se a la iniciativa.

Els impulsors de la iniciativa busquen persones que tinguin a casa seva una impressora 3D i que puguin imprimir l’arxiu preparat per la creació d’aquestes viseres protectores. Un cop fabricada, en el cas de Palafolls, la Policia Local és qui s’encarrega de la seva distribució.

Pareja assegura que estan “desbordats” degut a l’alt nombre de peticions per col·laborar, i que han d’organitzar les tasques perquè es pugui anar imprimint i muntant al mateix ritme, i demana ajuda per part de l’administració.

Els impulsors de la iniciativa han posat a disposició de les persones interessades en telèfon 622 914 443, tant per trucades com per missatges de WhatsApp, així com el correu electrònic iniciativa3dblanes@gmail.com.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics