L’Ajuntament activa nous Serveis d’Atenció Domiciliària

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El SAD és un servei que dona assistència bàsica als domicilis sobretot a persones o famílies que es troben mancades d’autonomia personal o amb altres problemes que fan que no puguin valer-se per si soles.

Es tracta d’un servei habitual, però que amb el confinament pel coronavirus s’ha hagut d’ampliar, degut al fet que hi ha més persones grans que no poden sortir i tenen altres necessitats.

L’Ajuntament de Palafolls fa dies que truca al llistat de persones que viuen soles al nostre municipi per detectar qualsevol cas de vulnerabilitat per culpa del confinament.

Just quan es detecta una necessitat especial s’activa un Servei d’Atenció Domiciliària especial de suport puntual, amb el qual una treballadora familiar es desplaça al domicili per donar un cop de mà ja sigui en higiene o a l’hora de cuinar, entre altres. Ho explica Veronica Melero, de l’Àrea de Serveis Socials de Palafolls.

L’activació es fa des de l’Ajuntament i només per a casos excepcionals i que realment ho requereixin. Són serveis acotats, de moment, a aquests dies de confinament.

Aquest servei, procurat per personal qualificat, dona atenció a les persones més dependents que, per qüestions del confinament, no tinguin el suport habitual de familiars o cuidadors.

Paral·lelament hi ha el servei de voluntaris que aquests dies s’encarreguen de fer tasques puntuals als més grans, com fer la compra, encàrrecs o recollir medicaments per evitar desplaçaments.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics