L’Ajuntament de Palafolls prepara un pla de xoc contra els efectes econòmics del coronavirus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dues setmanes després del decret d’estat d’alarma i del confinament obligat per evitar l’expansió del coronavirus, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, va concedir una entrevista a RP en la que va repassar l’actualitat d’aquests últims 15 dies i de l’estat actual de Palafolls en la lluita contra la COVID19.

Alemany ha explicat que el consistori tres 3 grans objectius davant d’aquesta crisi. El primer evitar més contagis i  la recuperació de les persones afectades. En aquest sentit assegura que tots els casos coneguts al poble evolucionen favorablement. El segon objectiu és aconseguir ensortir-se’n com a societat i com a poble i l’últim s’emmarca en cercar solucions que ajudin a la recuperació socioeconòmica un cop acabi la pandèmia.

En aquest sentit el consistori ja està estudiant un pla de xoc que ajudi a la recuperació econòmica un cop passi el coronavirus i es torni a la normalitat. En aquest sentit apunta als sectors agrícola, industrial i el petit comerç de proximitat com els principals focus d’interés del pla.

De moment el consistori no avança quines són les mesures que prendrà passada la crisi sanitària, que ara és la prioritat.

Alemany també assegura que s’està estudiant la possibilitat de condonar impostos i taxes locals per alleugerir les càrregues fiscals dels palafollencs. De tota manera l’alcalde de Palafolls afirma que cal ser curosos a l’hora d’ajornar, suspendre o anul·lar qualsevol impost local, ja que justament això manté la tasca municipal.

L’alcalde defensa les mesures preses fins ara pel consistori, com les restriccions a l’hora de passejar les mascotes, fer compres o llençar les escombraries. Assegura que van encaminades a millorar el confinament i evitar la picaresca. De tota manera ha volgut remarcar que la majoria de palafollencs segueixen les recomanacions de l’estat d’alarma. També ha felicitat la tasca dels 50 voluntaris que ajuden a la gent gran en aquest confinament i les persones que elaboren mascaretes a casa seva.

En aquest sentit ha lamentat les crítiques rebudes de l’oposició per la gestió d’alguns aspectes de la crisi,  recordant que per davant dels drets individuals estan els drets col·lectius de tot el poble davant aquesta pandèmia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics