Els autònoms afectats pel coronavirus ja poden demanar la prestació del Govern

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La prestació de cessament d’activitat per als autònoms és una de les mesures aprovades pel Govern espanyol arran de l’estat d’alarma, i va ser creada expressament per aquesta situació d’excepcionalitat.

La prestació està prevista per aquells treballadors autònoms que s’han vist obligats a aturar la seva activitat professional per culpa del coronavirus, o bé per aquells als quals la seva facturació ha disminuït en un 75% respecte el semestre anterior. La prestació, per tant, queda fora de l’abast d’aquells autònoms que han mantingut la seva activitat.

Elisabet Embid, advocada laboralista, explicava aquesta setmana a Ràdio Palafolls que els treballadors autònoms que vulguin acollir-se a aquesta ajuda ho han de demanar a les mútues que tenen contractades per accidents o malaties laborals.

Embid explica que, des de fa poc, ja és obligatori tenir designada una mútua, i per conèixer de quina es tracta només cal consultar el document d’alta com a treballador autònom.

L’advocada ha puntualitzat, d’una banda, que els professionals que s’han vist obligats a tancar i a aturar la seva activitat laboral ja poden tramitar la prestació. De l’altra, Embid recomana als que s’hi acullen per pèrdues econòmiques que tanquin el mes de març, per així poder fer la comparativa de l’afectació econòmica que s’ha patit i posteriorment demanar la prestació.

Els treballadors autònoms interessats en acollir-se a l’ajuda han de contactar amb la seva mútua i fer els tràmits corresponents. Caldrà que omplin la sol·licitud de la prestació, facilitada per les mateixes mútues, la fotocòpia del DNI, el número de compte en què es vol rebre la prestació, els últims rebuts de cotització i els documents que acrediten que es té una família a càrrec, si és el cas. D’altra banda, tocarà també presentar la documentació econòmica que acrediti el perjudici econòmic arran del coronavirus.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics