El sector de la flor ornamental i de turisme rural se suma a les accions solidaritat

Foto de portada: @masroig
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Facebook Mas Tortós

El sector que es dedica al cultiu de plantes ornamentals també s’ha vist perjudicat per la propagació de la COVID-19. L’aturada de la seva activitat just en un moment de màxima productivitat ha afectat especialment als negocis que es dediquen a aquest àmbit, com és el cas del Mas Tortós de Palafolls.

Des d’aquesta masia, on s’ofereix també allotjament de turisme rural, s’ha explicat que més de la meitat de la facturació de la seva producció de plantes es genera durant els mesos de març, abril i maig. El primer mes ja el donen per perdut, ja que han hagut de retirar les flors del cultiu pel fet de tractar-se de plantes de temporada, i s’han vist obligats a readaptar la plantació de l’abril. El principal problema, segons ha explicat a aquesta emissora Salvador Roig, responsable de Mas Tortós, és la impossibilitat de comercialitzar el producte.

Malgrat aquesta realitat, compartida amb molts altres sectors econòmics del territori, des de Mas Tortós s’han posat les piles per poder donar sortida a aquestes plantes amb finalitat solidària. D’aquesta manera, s’ha acordat una donació de 2.000 plantes a l’Hospital de Palamós per tot el personal que hi treballa. A la vegada, Roig ha explicat també que el seu allotjament de turisme rural s’ha ofert a l’Ajuntament de Palafolls per acollir a qui faci falta.

L’afectació del coronavirus ha fet caure totes les reserves que Mas Tortós tenia pendents per aquests mesos de primavera, i ara estan pendents de com evolucioni la situació de cara al juliol.

 

Foto de portada: Twitter @masroig

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics