URGENT

Comencen a ingressar els primers pacients lleis amb coronavirus en un hotel de Calella

Compartiu aquesta història

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha començat aquest divendres a derivar els primers pacients lleus amb la COVID-19 a l’Hotel Oasis Park de Calella, procedents dels dos hospitals que gestiona l’ens, el Sant Jaume del mateix municipi de Calella i el de Blanes.

Segons ha assegurat la corporació sanitària, aquesta mesura permetrà alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris, i la derivació es vol destinar a dues tipologies de pacients. D’una banda, pacients lleus i amb autonomia, que estant finalitzant el tractament a l’hospital i han de continuar aïllats, però que no poden fer l’aïllament a casa seva per dificultats del seu entorn –per no disposar d’un habitatge adequat, per convivència amb persones fràgils, entre altre supòsits. De l’altra, el recurs es vol destinar a persones que tinguin simptomatologia lleu que no estan ingressades però que no tenen garantit un aïllament en condicions.

A l’hotel calellenc s’han adequat un total de 3 plantes, amb 15 llits cadascuna, tot i que la corporació sanitària informa que, inicialment, només s’obrirà la primera i, segons les necessitats de cada moment, es valorarà obrir la resta.

A nivell de logística de l’establiment, la corporació es farà càrrec de la bugaderia, la cuina, la neteja, així com també de la vigilància.

La CSMS ha informat que el seguiment assistencial d’aquests pacients anirà a càrrec de professionals de l’atenció primària de l’ens. L’equip constarà d’un professional de Medicina de Família, un professional d’infermeria i un auxiliar d’infermeria, així com també hi haurà personal administratiu per a la coordinació dels serveis.

Durant el dia d’ahir, a l’hotel calellenc ja s’hi van acollir un total de 9 pacients.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics