Baixa el nombre d’ingressats per coronavirus i augmenten les altes als hospitals de Blanes i Calella

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons les últimes dades facilitades per la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, hi ha hagut un descens en el nombre de persones que ingressen als dos centres hospitalaris per culpa de la COVID-19.

Mentre que dijous hi havia 83 ingressats pel virus, ahir diumenge la xifra havia retrocedit fins als 60 –31 a l’Hospital Sant Jaume de Calella i 29 a l’Hospital Comarcal de Blanes. Es tracta d’un descens del 27%.

A la vegada, fins ahir diumenge ja s’havien donat un total de 58 altes hospitalàries a persones ingressades per coronavirus als dos centres gestionats per la CSMS. Aquesta xifra s’ha més que duplicat respecte les altes registrades dijous passat, quan van ser 24.

La CSMS ha aclarit, en aquest sentit, que les altes registrades inclou la dotzena de pacients que han estat traslladats a hotels i que no poden acabar l’aïllament a casa seva en condicions, però que igualment encara podrien contagiar.

D’altra banda, la corporació sanitària ha informat de dos nous casos positius de coronavirus registrats a l’Hospital de Calella, on segons les últimes dades també s’ha hagut de lamentar una nova mort per coronavirus.

Pel que fa als professionals sanitaris, les últimes dades parlen de 76 casos positius per COVID-19 entre els treballadors i treballadores dels dos centres hospitalaris de la nostra zona.

A la Regió Sanitària de Girona –a la que pertanyen tant l’Hospital de Calella com el de Blanes- el nombre de casos confirmats per coronavirus és de 1.713, segons indiquen les dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. La xifra mostra un increment de 123 casos respecte l’anterior dada. Per contra, fins ara s’han acumulat 440 altes hospitalàries.

Segons l’agència, actualment hi ha 105 persones ingressades en estat greu i un total de 654 persones hospitalitzades pel virus. Els casos professionals sanitaris afectats per la COVID-19 és de 519.

La Regió Sanitària Girona ha registrat en les últimes hores 10 noves defuncions per culpa del coronavirus, amb un total de 168 morts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics