La feina dels voluntaris palafollencs continua arribant als professionals sanitaris

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
La Policia Local ha fet entrega del material aquest matí. AjPLF

El nostre municipi és un focus molt actiu de mobilització tant institucional com ciutadana per fer front a l’afectació del coronavirus.

Durant les darreres setmanes s’han anat desenvolupant i coordinant diverses iniciatives des de l’Ajuntament i també des del teixit social del municipi per donar cobertura a les demandes de material dels centres sanitaris, així com s’han estat fent tasques d’assistència per part voluntaris del poble i el personal del consistori a les persones més vulnerables i també ha estat treballant en diversos àmbits el cos de la Policia Local i la resta de personal municipal.

La setmana passada, l’Ajuntament feia entrega d’un total de 200 davantals pels professionals sanitaris de l’Hospital de Calella, confeccionats per un equip de prop de vuitanta cosidores i amb material cedit pel sector agrícola i industrial de Palafolls. Justament avui dilluns s’ha fet entrega també de 150 davantals de plàstic d’hivernacle i 50 bates de material quirúrgic a l’Hospital de Calella, un material que serà distribuït entre el mateix centre hospitalari calellenc i també el de Blanes.

Pili Agell, una de les cosidores que aquests dies treballa per confeccionar el material que s’entrega des de Palafolls, explica la importància de poder treballar amb materials que puguin ser de més d’un sol ús per als sanitaris, recordant que molt d’ells lluiten contra la COVID-19 amb material precari.

Pel fet de treballar amb els plàstics, Agell recorda que els professionals sanitaris pateixen molta calor i deshidratació, per la qual cosa ara s’està estudiant la possibilitat de confeccionar bates amb material que s’utilitza en els postoperatoris.

El voluntariat a Palafolls que lluita contra el coronavirus també es tradueix en l’equip format per diverses persones que s’encarreguen de rentar les màscares, els transportistes, així com un equip tècnic format per professionals que elaboren patrons, tallen el material i assessoren a l’hora de confeccionar els equips de protecció pels professionals sanitaris.

Després de la feina que s’està fent aquests dies, des de Palafolls ja s’ha comptabilitzat la fabricació de més de 5.000 mascaretes, amb la previsió d’arribar a les 25.000 unitats. També s’han recollit diverses unitats de màscares de snorkel que ha donat la ciutadania i que s’han repartit pels hospitals per ser utilitzades com a respiradors.

A banda, al municipi hi continuen treballant els voluntaris i voluntàries que fan tasques per la gent més gran i amb més vulnerabilitat per tal d’evitar que s’exposin als riscos de contraure el virus, així com des del consistori es continua treballant per tenir controlada a la població que més pot patir els efectes de la COVID-19. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que ha habilitat tres línies d’atenció telefònica. D’una banda, l’OAC (93 762 00 43); la d’ajuda i voluntaris (673 28 31 30), i la de confecció de mascaretes (674 26 49 27).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics