Part del sector agrari palafollenc resisteix però reivindica el comerç de proximitat

Foto: Horta Pla de Munt
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Horta Pla de Munt

L’any 2020 començava amb els pitjors pronòstics pel territori després del pas del temporal Gloria, amb una afectació molt important, sobretot per l’àmbit de la pagesia.

Ara, la propagació del coronavirus ha deixat noves afectacions arreu, i la pagesia tampoc se n’ha escapat, veient-se obligada a adaptar-se, com tots els sectors, al nova realitat que ha imposat la pandèmia.

Malgrat tot, diversos dels negocis dedicats a aquest àmbit resisteixen i continuen afrontant el seu dia a dia. És el cas, per exemple, de l’Horta Ecològica Pla de Munt de Palafolls, des d’on han explicat que la venda continua, sobretot, gràcies al comerç de proximitat, directament amb la gent del territori, i el reivindiquen per poder subsistir. A diferència d’altres àmbits com les grans superfícies, les quals compren el producte a altres països, o els companys de sector que venen a mercats oberts, que s’han vist afectats per la COVID-19, el comerç de proximitat ha pogut seguir endavant.

Ho explica Miquel Riera, responsable de l’Horta Ecològica Pla de Munt de Palafolls.

Riera explica que, arran de la borrasca Gloria, el seu negoci ja va haver de fer una reducció de personal i va haver d’empescar-se-les per poder salvar el negoci, i assegura que la crisi del coronavirus l’han afrontat “més endurits”.

Malgrat tot, lamenta que les mesures que restringeixen la mobilitat de la ciutadania també els acabin afectant, pel fet de no estar ubicats al nucli del poble. En aquest sentit, Riera lamenta que es permeti fer la compra a una gran superfície del nucli, on el producte arriba de territoris molt llunyans, i que no es faciliti a la gent poder desplaçar-se fins a l’horta per adquirir la collita de quilòmetre zero.

Des de l’Horta Ecològica Pla de Munt expliquen que prioritzen la venda a domicili a les persones que més ho necessiten per diversos motius, ja que asseguren que no donarien l’abast si haguessin de repartir les comandes a tothom, i demanen que tothom qui tingui capacitat per fer-ho vagi personalment a fer la compra. En aquest sentit, als clients que s’hi poden apropar els donen un document per justificar el seu desplaçament al negoci.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics