Es detecten diversos positius per coronavirus a la residència Vitàlia l’Albert de Tordera

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Tordera ha informat de l’activació del protocol contra la COVID-19 en aquesta residència després que s’hi hagi detectat un total de 12 positius del virus entre els treballadors i treballadores del centre.

Segons ha informat el consistori, des d’ahir a la tarda, l’Ajuntament i el CAP de Tordera s’han posat a disposició d’aquesta residència, de titularitat privada, per ajudar en el que sigui necessari per minimitzar riscos de contagi entre els residents i també la resta de personal.

En aquest sentit, assegura el consistori torderenc, s’ha activitat tots els departaments per donar suport logístic per buscar material de protecció, maquinària desinfectant i personal, tant a nivell municipal com també de la borsa de treball, per tal de cobrir les baixes del personal i ajudar en les tasques necessàries. D’altra banda, des de la direcció del CAP de Tordera s’ha activat el protocol sanitari amb els Departaments de Salut, Afers Socials i hospitals de referència per coordinar adequadament la gestió sanitària tant de residents com dels personal de la llar.

L’Ajuntament de Tordera ha informat que els treballadors de la residència que han donat positiu per coronavirus han estat aïllats als seus domicilis i, des del centre d’atenció primària, se’ls ha ofert la possibilitat d’allotjar-se als hotels sanitaris de la zona.

Tot i que de moment el consistori ja ha cedit a la residència Vitàlia l’Albert el material de seguretat i prevenció que ha arribat recentment per part de la Diputació de Barcelona, s’han fet també noves demandes de material per poder cobrir les necessitats dels propers dies.

L’Ajuntament de Tordera ha informat que a la residència Can Comte, d’altra banda, no s’ha detectat a hores d’ara cap cas positiu.

El consistori assegura que va tenir coneixement del comunicat de positius ahir dimarts a la tarda, motiu pel qual va concedir a l’empresa Vitàlia “el temps necessari per avisar en primera instància als treballadors, al comitè d’empresa i a les famílies dels residents sobre la situació i el que implica l’activació del protocol de seguretat.

L’Ajuntament de Tordera ha insistit en demanar a la població que es quedi a casa complint el confinament i que no es difonguin notícies falses ni rumors que “només generen por, inseguretat i alarmisme entre familiars i veïns”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics