Alerten del perill de desbordament de la Tordera a la part baixa del riu

La Tordera al seu pas per Palafolls, aquest matí. Foto:Aleix Freixa, twitter
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
La Tordera al seu pas per Palafolls, aquest matí. Foto:Aleix Freixa, twitter

El servei de meteorologia del Consell Comarcal del  Maresme alerta que les pluges previstes per les properes hores poden carregar les lleres dels rius. En concret alerten de la possibilitat que la Tordera pugui tornar a patir un desbordament per culpa dels aiguats que es preveuen.

A tot plegat se li suma que actualment la llera del riu està en part ocupada per la maquinària que des de febrer està refent els dos ponts caiguts per culpa del Gloria a finals de gener.

Precisament el regidor de pagesia de Palafolls, Aleix Freixa, ha assegurat, a través del seu perfil de Twitter, que aquests treballs estan actualment “estrangulant” el riu en aquest punt, cosa que, a mode de coll d’ampolla, fa que s’acumuli aigua en aquest punt, on les motes del riu no estan refetes després del temporal Gloria.

Aquest coll d’ampolla està situat just a la coneguda com a zona 0, allà on va trencar el riu el passat 22 de gener al nostre municipi, afectant tota la zona agrícola i allà on avui s’estarà pendent de nou d’una possible crescuda del riu.

freixa , però, descarta una situació similar a la del Gloria, quan el desbordament va afectar bona part dels sectors agrícoles de Palafolls i Malgrat. De tota manera, l’Ajuntament ja ha alertat als pagesos per a que puguin retirar maquinària o estris de la zona més propera als camps.

La previsióés que les pluges vagin en augment en les properes hores arreu del país, pel que es demana màxima precaució i ja s’han activat els plans Vencat i Inuncat de la Generalitat.

Escolta la previsió meteorològica del Servei de Meteorologia del Consell Comarcal del  Maresme 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics