La Tordera torna a desbordar-se just 3 mesos després del temporal Gloria

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta passada nit, just 3 mesos després del pas del temporal Gloria, el riu Tordera ha tornat a baixar molt ple i, de nou, ha tornat a desbordar-se. Ho ha fet també a la mateixa zona on va trencar el mes de gener, prop de la planta potabilitzadora, i ha acabat afectant a la zona del Pla d’en Bigas i arribant als camps d’en Croses.

Aleix Freixa, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls, explicava aquest matí des de la zona que l’aigua ha arribat a entrar fins a 50 metres als camps, tot i que l’afectació no és comparable a la del temporal Gloria. En aquest sentit, el fet que la borrasca del gener ja arrossegués restes vegetals, arbres i deixalles ha impedit que aquesta nit es repetís la mateixa situació. Tot i així, el regidor assegura que cal prendre-s’ho “com un avís”.

Durant la passada nit, personal municipal de l’Ajuntament ha estat treballant per controlar els punts amb més risc d’inundabilitat i que ja havien estat problemàtics durant el temporal Gloria. Entre altres afectacions, aquest matí el consistori ha informat que s’ha produït un nou forat a la zona del Pont d’en Pixota, on ja s’hi havien produït desperfectes i que havien estat arreglats posteriorment.

Des de l’Ajuntament de Palafolls s’afirma que la preocupació, ara, és que no torni a haver-hi un nou episodi de pluges que pogués agreujar la situació actual. Segons les previsions meteorològiques, la pluja ha de continuar aquest matí però ha d’anar disminuint a mesura que avanci el dia. El que sí que continuarà alterada avui serà la mar, amb avisos de perill alt al litoral del Maresme. A la zona dels càmpings de Malgrat de Mar, les onades es tornen a fer notar, en un indret on el Gloria ja va deixar un escenari devastador ara fa 3 mesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics