L’Ajuntament de Palafolls creu que l’ACA no està fent la feina i reclama accions urgents al riu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’episodi de nou desbordament del riu Tordera d’aquestes darreres hores ha fet reviure els fantasmes del temporal Gloria, tot i que aquest cop l’afectació ha estat sensiblement menor.

La situació, però, ha tornat a posar damunt la taula el debat sobre el paper de l’Agència Catalana de l’Aigua en la gestió de rius i rieres. Segons l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, l’episodi d’aquestes últimes hores s’inclou dins del que es pot considerar “habitual”, però ha tornat a posar el focus en la fragilitat d’alguns punts del riu. Segons Alemany, l’ACA no està fent la feina que s’ha de fer. En aquest sentit, explica que molts pagesos que encara estan esperant les ajudes promeses han hagut d’actuar pel seu compte aquesta nit per mitigar els efectes del desbordament als seus camps.

Alemany explica que el desbordament d’aquesta nit ha afectat només al Pla d’en Bigas, en part, gràcies al fet que des del consistori es construís un dic i una escullera a la zona del camp de vol; una acció costejada per l’Ajuntament i els diners de la qual l’alcalde espera recuperar.

En aquest sentit, Alemany assegura que l’actuació que cal fer al Pla d’en Bigas és d’una magnitud que impedeix que pugui ser assumida pel consistori, però que cal intervenir-hi.

L’alcalde de Palafolls ha anunciat que demanarà una reunió urgent amb l’ACA per posar solució als problemes del riu. Paral·lelament, durant les darreres hores s’han interessat per la situació tant el vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, com també el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, qui ahir ja va desplaçar-se al nostre municipi per seguir l’evolució de l’episodi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics