Les orquestres demanen reprogramar les festes majors de l’estiu que se suspenguin

Foto: Facebook Cobla Orquestra Montgrins
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Facebook Cobla Orquestra Montgrins

El sector de la cultura està patint de forma molt seriosa l’impacte del coronavirus. La suspensió de tota activitat cultural ha afectat, entre molts altres àmbits, a les orquestres de ball, que observen amb preocupació l’escenari que s’obre els propers mesos d’estiu.

Des del sector asseguren que estan rebent “un gran nombre d’anul·lacions” d’actuacions previstes per finals de juny i també el juliol, i es mostren també preocupats pel que ha de passar la resta de l’estiu. En aquest sentit, recorden que el gran gruix de la seva feina es desenvolupa, bàsicament, durant l’època estival.

Per tot plegat, les orquestres demanen que no se suspenguin les festes majors previstes per aquest estiu sinó que es reprogramin, si cal, de cara a la tardor, per d’aquesta manera poder mantenir la feina d’un sector del qual no només depenen els músics sinó també tècnics, xofers i muntadors, entre altres.

Mar Vilar, música palafollenca integrant de la Cobla Orquestra Montgrins, ha explicat en una entrevista a aquesta emissora que, conjuntament amb 18 orquestres del territori, han comptabilitzat l’afectació de la feina per a 300 persones, que entre març i setembre tenien una agenda de més de 900 actuacions i una facturació prevista de 6 milions d’euros.

Vilar explica que, en el seu cas, les suspensions han afectat, de moment, fins al juliol, però té constància d’altres orquestres en què els han caigut del calendari actuacions també del mes d’agost. Per tot plegat, la música palafollenca demana que ningú es precipiti i que, en cas de suspensió, s’ajorni l’actuació per més endavant.

Vilar ha expressat també la necessitat que les ajudes que pugui rebre el sector vagin més enllà de la situació actual, ja que recorda que, en el seu cas, quan s’acabi l’estat d’alarma continuaran sense poder treballar. Per tot plegat, reivindica que el món artístic, a banda dels grans noms i les grans companyies, també inclou els músics que treballen i viuen del dia a dia i, en el cas de les orquestres de ball, principalment de l’estiu.

Des de les orquestres continuen treballant per poder oferir la seva feina, adaptant-se a la nova situació. Per la seva banda, la Cobla Orquestra Montgrins ha fet públic a les seves xarxes socials una versió des del confinament del tema “You’ve Got a Friend”, de Carole King.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics