Últim fascicle del recull fotogràfic de la història de Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després de 51 lliuraments, avui divendres surt a la venda l’últim fascicle de l’Abans Palafolls, recull gràfic de Palafolls (1895-1979).

Aquest últim fascicle s’ha fet esperar per culpa de la crisi del coronavirus i la paralització de l’activitat decretada per l’Estat abans de Setmana Santa.

Es tracta d’un llibre de més de 800 pàgines que recullen més d’un miler de fotografies del nostre municipi recopilades i indexades per temàtiques. Es tracta d’imatges cedides per particulars del nostre municipi que desinteressadament han aportat les fotografies familiars per constituir un repàs exhaustiu de la història recent del nostre municipi.

En aquest llibre, que avui arriba posa a la venda el seu fascicle número 51, mostra imatges d’un Palafolls rural abocat a la agricultura, i bolcat amb les activitats culturals, religioses i esportives del segle passat.

S’hi veu, entre d’altres, com eren les feines al camp, les antigues escoles Veglison, la construcció i primeres funcions al teatre-cinema, visites del bisbe de Girona, o múltiples i multitudinàries processons de Setmana Santa o partits de futbol al pati de les escoles nacionals. Imatges d’un poble canviat tant física com socialment.

El llibre inclou informació bàsica per a la interpretació de les imatges i una introducció a cada un dels 7 capítols temàtics en els que s’ha dividit l’entrega.

L’Abans Palafolls, recull gràfic de Palafolls (1895-1979), és una iniciativa de l’editorial Efadós i ha estat coordinada al nostre poble per Salvador Sagrera, Xavier Salicrú i Marc Ferri, inquiets investigadors de la història local.

Ara el llibre cal enquadernar-lo, cosa que es pot demanar a la mateixa llibreria en la que s’han comprat els fascicles. Aquells que vulguin el llibre sencer, sense haver fet la col·lecció dels fascicles, també el podran adquirir complet properament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics