L’oposició respon a la negativa del Govern davant la moció sobre la rebaixa dels sous dels regidors

Sala de Plens de l'Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els dos partits han emès un comunicat conjunt aclarint la seva posició després de la votació, el passat ple del 23 d’abril, de la moció que proposava una rebaixa dels salaris dels regidors i regidores, i que va ser rebutjada amb els vots en contra d’ERC.

Les dues formacions afirmen que l’únic objectiu de la moció era “posar-se al costat dels ciutadans i ciutadanes que han perdut la seva feina pels ERTOs, els autònoms i autònomes sense ingressos, i per fer front a la probable situació d’emergència social en la qual es trobaran part dels palafollencs i palafollenques per la pandèmia del coronavirus”. En aquest sentit, els dos partits de l’oposició consideren que posar-se al seu costat “no és estar tot el dia de ‘postureig’ a les xarxes socials insitutucionals de l’Ajuntament” –que, afirmen, “no haurien d’utilitzar-se amb interessos polítics”-, sinó que creuen que cal “adaptar la realitat a la dels que més suport necessiten i necessitaran arran d’aquesta crisi.

PSC i Palafolls en Comú consideren que el fet que tots els càrrecs electes s’abaixin el sou un 20% durant 7 mesos “no només és possible sinó moralment obligat”, i asseguren que l’estalvi seria “considerable” i que podria dedicar-se a becar els llibres escolars de cara al mes de setembre.

D’altra banda, les dues formacions consideren inacceptable que, des de l’alcaldia, es consideri aquest gest com una “vendetta”, i afirmen que es tracta d’un acte “de solidaritat i sobretot d’humilitat” perquè asseguren ser “conscients que es troben en el càrrec gràcies a la gent que els va votar”.

Al comunicat, els dos partits també asseguren que els 6 regidors de l’oposició es van posar a disposició del govern i que van rebre “el més absolut silenci” com a resposta, i que el Govern no els ha informat de moltes de les actuacions dutes a terme. Per tot plegat exigeixen transparència, ja que recorden que representen la meitat de la ciutadania de Palafolls.

D’altra banda, davant l’anunci de l’alcalde que afirmava que les arques municipals estan bé, les dues formacions asseguren alegrar-se que es reconegui la gestió realitzada pels qui fa només 10 mesos eren al govern, ja que ho consideren un reconeixement a la seva gestió. A la vegada, però, es pregunten perquè han pujat “indiscriminadament” tots els impostos i taxes.

Els dos partits a l’oposició acaben el comunicat recordant que “és la primera vegada a la història de Palafolls que tots els membres del govern, l’alcalde i els seus regidors i regidores, tenen sou”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics