Primer dia a Palafolls amb infants al carrer

Foto: Policia Local de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Policia Local de Palafolls

Ahir diumenge era el primer dia, després de setmanes de confinament, en què els nens i nenes menors de 14 anys podien sortir al carrer. Ho feien emparats per la nova mesura establerta pel Govern central de deixar sortir a passejar a la mainada, un sector de població que, fins ahir, havia estat confinat a casa sense possibilitat de sortir-ne.

La mesura estableix que els infants poden sortir un cop al dia, durant una hora i acompanyats d’un sol adult que convisqui amb ells. Com a màxim, es pot sortir en grups de 3 menors, i s’ha de respectar la distància de seguretat d’almenys un metre i mig.

Cal recordar que, tot i que es permet que els infants agafin joguines de casa seva, no està permès accedir als parcs i zones infantils, que segueixen tancats per reduir el risc de contagi. A la vegada, es prohibeix que se surti si es tenen símptomes de Covid-19.

La mesura també recorda que en, el cas de les zones comunes dels edificis, cada comunitat n’establirà les normes.

A Palafolls, la primera jornada de relaxament del confinament pels menors d’ahir diumenge va registrar bon comportament de la normativa per part de la ciutadania i també situacions en què no es complia el que estableix la mesura, tal i com també han denunciat alguns veïns a través de les xarxes socials.

En aquest sentit, la Policia Local de Palafolls va publicar ahir al vespre un vídeo amb imatges aèries del nostre municipi agraint a la ciutadania el comportament durant els darrers dies, així com diverses fotos d’espais de la localitat buits de gent. El cos local informava que s’havia realitzat un servei especial amb un dispositiu de cinc patrulles per tot el municipi, i considerava la jornada d’avui dilluns com “un dia de prova per valorar la responsabilitat dels vilatans de Palafolls”. A la publicació, els veïns van respondre amb diversos comentaris afirmant que els carrers i places, lluny del que mostren les fotografies, s’havien omplert de gent i que en alguns casos no es respectaven les mesures de seguretat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics