El Govern espanyol “no es planteja” allargar les concessions de les autopistes

Foto: Congrés dels Diputats
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En els darrers dies, Abertis havia anunciat la intenció de demanar al Govern una perllongació de les concessions de les autopistes tant com s’allargués l’estat d’alarma, amb la intenció de compensar les pèrdues econòmiques per la reducció dràstica del trànsit. La petició afectaria, entre altres, als peatges de la C-32 entre Barcelona i Palafolls, la concessió dels quals acaba el setembre de l’any que ve.

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, va afirmar ahir en una compareixença de la comissió de Transports del Congrés dels Diputats que “no té constància” que Abertis s’hagi dirigit al seu ministeri “amb cap pretensió”.

A preguntes dels grups d’ERC i JxCat, Ábalos va dir que, sobre els peatges a les autopistes, “l’Estat no ha pres cap mesura de tancament”, i que la disminució d’ingressos de les concessionàries es deu a un “problema de circulació”. En aquest sentit, va afirmar que el Govern no es planteja cap compensació.

Durant la compareixença, el ministre va apuntar que les empreses tant públiques com privades estan patint “molts danys” i que les concessions “ho han notat”.

Amb la resposta donada les últimes hores pel ministre Ábalos, el Govern espanyol descarta que s’allargui la concessió, entre altres, de l’autopista del Maresme, que s’acabarà el setembre del proper 2021.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics