Palafolls suma 90 expedients de regulació amb 764 treballadors afectats

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fins a primer de maig, 90 empreses de Palafolls han presentat un expedients de regulació temporal de l’ocupació per a la totalitat o per a part de la seva plantilla. En concret i segons dades de la Generalitat, aquests 90 erto afecten a 764 treballadors.

D’aquests 90 expedients, 85 s’han presentat per força major. Sota aquest paraigua s’hi inclouen els expedients derivats de la crisi provocada pel coronavirus. Els altres 5 expedients són per d’altres causes com problemes tècnics, econòmics o organitzatius.

Prop de la meitat dels treballadors afectats per un ERTO a Palafolls és del sector comerç, amb 360 assalariats inclosos en un dels 28 expedients de regulació presentats per comerços locals.

Pel que fa a les indústries manufactureres han presentat 13 expedients amb una afectació a 146 treballadors. També destaquen els 85 assalariats del sector de l’hostaleria palafollenc inclosos en un ERTO.

A Malgrat, amb el doble de població, s’han presentat 221 ERTO que afecten a 943 treballadors, i a Tordera hi ha un nombre similar d’afectats que a Palafolls, 750, tot i tenir 158 expedients presentats.

Un expedient de regulació temporal de l’ocupació és un procediment que poden realitzar les empreses quan han de suspendre de manera temporal una part o la totalitat de la seva activitat per causes econòmiques, tècniques, organitzatives, productives o derivades de força major, com per exemple el confinament obligat per la Covid-19.

L’ERTO suspèn temporalment els contractes de treball, o redueix la jornada de treball dels treballadors que no es donaran de baixa de la Seguretat Social i tindran dret al reconeixement de la prestació per desocupació, sense consumir els períodes màxims de prestació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics