La preinscripció escolar d’infantil, primària, ESO i llar d’infants es farà entre el 13 i el 22 de maig

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Així ho ha decidit el Departament d’Educació aquest dijous. La preinscripció es podrà fer de manera telemàtica i no presencial a partir del dimecres 13, però també de forma presencial, en aquest cas només amb cita prèvia, entre els dies 19 i 22.

El període de preinscripció que s’obre aquesta setmana que ve inclou el primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria.

Per fer la inscripció de forma telemàtica, que és la via que promou Educació, caldrà entrar al portal preinscripcio.gencat.cat. D’aquesta manera, segons informa el Departament, queda eliminada la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per la utilització del formulari telemàtic i l’enviament de la documentació necessària –bé escanejada o fotografiada- mitjançant un correu electrònic a la bústia oficial del centre demanat en primera opció.

En parla Laura Duarte, directora de l’escola Mas Prats de Palafolls.

A la vegada, Educació ha previst l’opció de fer la preinscripció de forma presencial per aquelles famílies que no disposin de mitjans per fer-la telemàticament. En aquest sentit, el tràmit s’obrirà entre els dies 19 i 22 de maig, i caldrà demanar cita prèvia al centre educatiu. El tràmit presencial es farà adoptant diverses mesures de seguretat i prevenció davant la Covid-19.

Ho explica Maribel Queralt, directora de l’Escola Les Ferreries.

Degut al fet que l’arribada de la pandèmia va afectar a les jornades de portes obertes de les escoles i instituts i no es van poder celebrar, el Departament d’Educació ha demanat als centres educatius que pengin a Internet el màxim d’informació possible sobre les característiques del centre i el seu projecte educatiu.

En el cas de la preinscripció als ensenyaments postobligatoris, Educació ha informat que el procés s’obrirà del 27 de maig al 3 de juny pel Batxillerat; del 2 al 8 de juny pels cicles de grau mitjà d’FP i d’arts plàstiques i disseny, i del 10 al 17 de juny en el cas dels cicles de grau superior.

Posteriorment, el períodes de matriculació del 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO s’obrirà del 13 al 17 de juliol. En el cas del primer cicle d’educació infantil, el termini serà entre els dies 17 i 23 de juny. D’altra banda, els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol, mentre que els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics