Blanes reforça la protecció del Delta de la Tordera

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

Fa unes setmanes, els ajuntaments de Blanes i Malgrat de Mar van anunciar el tancament dels accessos al Delta de la Tordera per protegir la fauna i flora de l’espai davant del desconfinament progressiu de la població.

En aquest sentit, aquest divendres, l’Ajuntament de Blanes anunciava que havia incrementat el nivell de protecció del Delta amb diverses mesures dissuasives. El consistori explica que s’ha vist obligat a fer-ho després que, durant els 20 primers dies de tancament de l’últim accés que quedava lliure, la Policia Local de Blanes ha enxampat en diverses ocasions persones a la zona.

L’Ajuntament de Blanes ha informat que les brigades municipals del consistori han refermat les tanques que barren el pas a l’accés principal del Delta de la Tordera per la banda de Blanes, així com han instal·lat cartells informatius a peu de platja, a tocar del delta.

A més, segons informa l’ajuntament, s’ha reforçat amb més tanques i fil ferro, després de detectar que aquests darrers dies s’havien trencat les brides que s’hi havien col·locat, així com s’ha instal·lat un cadenat central perquè, definitivament, s’impedeixi el pas de persones a l’espai. D’altra banda, la Policia Local ha augmentat el patrullatge a la zona.

El consistori de Blanes explica que les mesures de tancament de la zona del Delta de la Tordera s’han pres per evitar l’accés de persones en una zona amb una fauna i una flora que podrien veure’s afectades de forma greu i amb conseqüències irreversibles.

L’Ajuntament blanenc preveu que el tancament de l’espai continuï fins el proper 15 de juny, però amb la possibilitat d’allargar-lo si les condicions així ho recomanen.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics