S’apliquen noves mesures a la fase 1 de la desescalada

Foto: Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Pixabay

Palafolls va entrar, juntament amb tota la Regió Sanitària Girona, a la fase 1 del desconfinament el dilluns passat. Ho va fer amb l’aplicació de mesures que permetien, entre altres, les trobades de fins a 10 persones en domicilis o a l’espai públic, així com la reobertura de les terrasses dels bars i restaurants.

Dissabte, però, el Butlletí Oficial de l’Estat –BOE-  publicava noves mesures que s’afegeixen a les que ja es permetien des de dilluns passat amb l’entrada a la nova fase. Des d’aquest cap de setmana, doncs, els centres comercials que tenen accés independent des del carrer poden reobrir les seves portes, així com es permet a les comunitats autònomes ampliar l’aforament fins al 50% en el cas dels museus.

Pel que fa als passejos amb els infants de fins a 13 anys, no hi ha limitació a un adult per cada grup de passeig. A partir d’ara, es permeten grups de fins a 10 persones que no viuen en el mateix domicili, i sense límit en els que hi viuen. A nivell de passejos en general i d’esport no professional per les persones majors de 13 anys, també es permeten grups de fins a 10 persones que no viuen al mateix domicili, així com tampoc s’estableix límit en els que hi viuen.

Segons l’última actualització del BOE, queda suprimida la restricció que no hi hagués ocupants als edificis i habitatges on s’estiguessin duent a terme obres. Ara els treballs es permeten lliurement sempre que es garanteixin els 2 metres de distància o es porti mascareta, així com que no hi hagi contacte físic i es prenguin la resta de mesures de seguretat generals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics