El casal d’estiu de Palafolls es reinventarà per culpa del coronavirus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sempre atents a l’evolució de la pandèmia, l’Ajuntament de Palafolls treballa en l’organització del proper casal d’estiu municipal. Serà una activitat sota un control exhaustiu davant la situació sanitària.

Ara com ara el consistori està a la recerca de l’empresa que desenvoluparà les activitat, però seguint les indicacions prevista per poder obrir l’activitat, el casal d’estiu de Palafolls haurà d’adaptar-se per garantir les majors mesures de seguretat.

Una de les principals mesures de prevenció serà garantir espai suficient per evitar aglomeracions. Per això el consistori, que en un primer moment preveia fer el casal a les instal·lacions de l’escola Les Ferreries, ja ha anunciat que enguany el casal d’estiu es farà a les dues escoles per tenir espai suficient. Es calcula que cada escola podrà acollir 80 participants, repartits en els diferents grups. A més també es preveu tenir horaris diferents d’entrada i sortida, de forma esglaonada, per evitar les aglomeracions en els accessos. Susanna Pla és regidora d’educació de Palafolls.

El casal d’estiu incorporarà la figura d’un responsable de seguretat i higiene, que avaluarà les mesures de seguretat que caldrà prendre en tot moment com a mesura de prevenció. De fet, els grups seran reduïts i prioritzant activitats a l’aire lliure i sense contacte físic. No es permetrà la participació d’infants que hagin tingut símptomes de la covid-19 en els 14 dies previs i s’anirà fent un seguiment sanitari als participants.

Ara com ara s’està avaluant la possibilitat i la viabilitat d’oferir el servei de menjador amb totes les garanties sanitàries.

Si tot evoluciona com es preveu, el consistori situa les preinscripcions a mitjans del juny i la matrícula a finals del proper mes, quan ja s’espera estar a la tercera fase de la desescalada.

Aquesta és la previsió amb la que treballa l’Ajuntament de Palafolls a un mes de l’inici de l’activitat i està supeditada a les futures recomanacions i obligacions decretades per les autoritats en les properes setmanes i, òbviament, a l’evolució de la pandèmia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics