Palafolls podria passar dilluns que ve a la fase 2

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Generalitat ha proposat aquest dilluns que les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central passin a la fase 2 de la desescalada. Dins de l’àrea gironina s’hi inclou Palafolls i la resta de poblacions de l’Alt Maresme.

A la fase 2 del desconfinament les trobades amb altres persones s’amplien de 10 a 15, tant a casa com a l’espai públic, i les passejades i l’esport es poden fer sense límit horari, exceptuant els majors de 70 anys, que mantenen les franges de 10 a 12h del matí i de 7 a 8 del vespre.

A la nova fase els bars, restaurants i comerços poden obrir amb un 40% de l’aforament, ja a dins l’establiment, però només es pot consumir assegut a taula.

També es permet anar a la platja, dins de la regió sanitària, per banyar-s’hi, prendre el sol o fer esport, i s’hi pot anar en grups de fins a 15 persones com a màxim i mantenint la distància física de 2 metres. En el cas de les platges, cada ajuntament pot limitar-hi l’accés, el temps de permanència i els aparcaments.

D’altra banda, les piscines ja poden obrir amb un aforament de fins el 30% –en el cas de les recreatives, cal cita prèvia-, així com reobren cinemes, teatres, monuments i altres espais culturals amb restriccions del 30% de l’aforament.

A la fase 2 també es permet fer turisme actiu i de natura en grups de fins a 20 persones.

La proposta de la Generalitat ara ha de ser valorada pel Govern espanyol, que hi ha de donar el vistiplau. D’aquesta manera, a partir de dilluns només quedarien en fase 1 la regió sanitària de Lleida i les tres de l’àrea de Barcelona; el Govern català proposa unificar les regions sanitàries de Barcelona i les dues àrees metropolitanes en una de sola.

Tot i que es passi a la fase 2 de la desescalada, continuarà vigent l’obligatorietat de portar mascareta a l’espai públic i de mantenir les distàncies de seguretat amb la resta de persones.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics