L’ACA començarà la restitució de la mota afectada pel Gloria

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Agència Catalana de l’Aigua ha anunciat que a principis de juny començarà a reparar els desperfectes ocasionats pel pas de la borrasca Gloria ara fa 4 mesos.  La matinada del 22 de gener una forta vinguda del riu va provocar el desbordament de les aigües en diferents punts del nostre poble, sobretot al pla d’en Bigues i a la zona del Pipican.

Un episodi que es va repetir, en menor mesura, fa un mes, amb un nou desbordament de la Tordera en el mateix punt.

Segons va traslladar l’ACA a l’Ajuntament en una reunió a finals de la passada setmana, els treballs que es faran a partir de la setmana que ve tenen la voluntat de restablir la situació prèvia al Gloria, amb la retirada del material arrossegat pel riu en les últimes “torderades” i la restitució dels marges afectats.

Segons explica l’ACA, aquestes són les úniques actuacions que poden fer ara com ara en el marc de l’emergència.

Una actuació que l’Ajuntament considera insuficient i demana que també es reforci i s’alcin les motes per evitar que, amb noves avingudes, el riu torni a trencar pel mateix punt que les últimes vegades.

Segons expliquen fonts del consistori, l’ACA només aixecarà un pam el camí del Pla d’en Bigues, una solució que l’Ajuntament creu que no resol els problemes de seguretat d’aquest punt, i recorden que amb els nous sediments aportats pel riu ja no cal tanta aigua com en el Gloria per desbordar la Tordera.

L’ACA assegura que aquestes millores, com ara aixecar el marge dret del riu entre la carretera de Blanes i els ponts esfondrats, no es poden fer ara com ara ja que necessiten “una programació i una tramitació ordinàries”.

Segons fonts de l’ACA consultades per aquesta emissora, en aquesta reunió telemàtica de la passada setmana tant consistori com l’Agència Catalana de l’Aigua van emplaçar-se a estudiar la millor solució per aquest tram i incloure’l al Pla de Gestió de Risc d’Inundació, que també estudia millores de l’endegament del riu fins la desembocadura.

L’ACA afirma que en breu hi haurà una visita tècnica al tram de riu que preocupa amb tècnics de l’ajuntament i de l’ACA en la que es parlarà a nivell tècnic de les diferents actuacions que es faran a partir de la propera setmana i es parlarà de les solucions a “mitjà termini”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics