URGENT

Blanes reobre les platges amb mesures i condicions per evitar contagis per la Covid-19

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Blanes

Un dels supòsits més esperats de la fase 2 ha estat la reactivació del bany a les platges, on fins ara encara no estava permès gaudir de l’aigua no prendre el sol. A partir d’avui, els territoris en fase 2 poden gaudir de la sorra i del mar dins de la mateixa regió sanitària.

A Blanes, les platges del municipi han començat avui a rebre banyistes, i ho ha fet amb la implementació de diverses mesures de prevenció i seguretat per evitar al màxim els riscos de contagi per Covid-19.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, s’han distribuït diversos cartells amb la normativa d’ús de les platges, com és l’obligació de mantenir la distància de seguretat de dos metres entre persones tant fora com dins de l’aigua, la prohibició de practicar esports col·lectius, entre d’altres.

El consistori també ha decidit posar en marxa un servei d’informadors que vetllen pel compliment de les mesures de seguretat i que es coordinen des de Protecció Civil. L’Ajuntament vol que aquesta figura s’encarregui de donar suport i resoldre dubtes a les persones que vagin a la platja però també que vetllin “amb fermesa” pel compliment de la normativa. Des d’aquest dissabte, el consistori blanenc ha decidit posar en marxa una campanya cívica sota el nom de “A la platja, cuideu-vos, cuidem-nos”, amb l’objectiu d’apel·lar al civisme i la responsabilitat tant dels veïns del municipi com dels visitants. Àngel Canosa és alcalde de Blanes.

Abans de l’obertura de les platges avui dilluns, l’Ajuntament de Blanes ha estat preparant i arranjant els més de tres quilòmetres de platja amb què compta el municipi, així com s’hi han instal·lat plafons, vitrines i panells per col·locar-hi la informació necessària i altres elements per garantir la netedat dels espais i la mobilitat de les persones que hi accedeixin; tots aquests elements seran netejats cada dia a primera hora del matí per prevenir possibles contagis, així com la platja en general.

L’Ajuntament de Blanes ha informat que quedarà pendent la reincorporació del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme, que cobreix les tres principals zones de bany del municipi, com són Cala Bona, Platja del Centre i Platja de S’Abanell.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics