Tornen les misses a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Norbert Staudt – Pixabay

Aquest passat cap de setmana s’han reobert les esglésies de la nostra localitat després de 2 mesos i mig de no celebrar-s’hi misses per culpa del coronavirus. Tot i que des de l’entrada a la fase1 ja es podia reobrir els temples seguint les mesures de seguretat marcades per la normativa, moltes de les esglésies han esperat a aquest cap de setmana passat per tornar a fer eucaristies.

Mossèn Salvador Gras, rector de les parròquies de Palafolls, explica que el bisbat ja els va indicar que no calia córrer a reobrir els temples i que podien esperar a l’últim cap de setmana de maig, com ha passat al nostre poble, on dissabte es va dir missa a la parròquia de Palafolls i diumenge a Sant Genís.

Per poder obrir els temples, s’han hagut d’adaptar a les noves mesures de seguretat. Bàsicament s’han marcat els bancs per indicar on es poden seure els feligresos respectant les distàncies de seguretat.

Amb la reducció de l’aforament marcat, d’un terç de la capacitat, a l’església de Sta Maria de Palafolls hi poden accedir 40 feligresos, mentre que a Sant Genís un màxim de 30 fidels.

El primer cap de setmana de celebració de misses a Palafolls han estat pocs els fidels que han anat als temples. El mossèn recorda que no cal córrer per tornar a missa i que es poden seguir les celebracions que es fan per TV i ràdio. Mossèn Gras explica que els feligresos poden tornar a les parròquies quan es vegin en cor de tornar-hi quan s’avanci en la desescalada.

Per assistir a missa cal dur mascareta, combregar amb la mà, no donar la pau i usar el gel hidroalcohòlic a l’entrada i la sortida del temple. Ara, amb l’entrada a la fase 2, l’aforament es podrà ampliar al 50% d la capacitat, respectant sempre els metres de seguretat entre els feligresos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics