L’atur s’enfila per sobre de les 700 persones a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons les últimes dades publicades per l’Observatori de Treball de la Generalitat, l’atur registrat al nostre municipi ha pujat aquest mes de maig en 20 persones, i se situa en un total de 713. És la xifra d’atur més alta des del febrer de l’any 2016, quan llavors el nombre de persones en situació de desocupació al nostre municipi era de 718.

La dada confirma la tendència creixent de l’atur des del mes de març, coincidint amb l’arribada de la pandèmia del coronavirus; tot i així, en aquestes xifres no s’hi comptabilitzen les persones afectades per ERTO’s. Tot i que el passat febrer es va registrar un lleguer descens de la desocupació –de només dues persones-, la tendència ha estat creixent des de finals de l’estiu passat.

A nivell interanual, ara mateix hi ha 200 persones més a l’atur a Palafolls en comparació a les que hi havia el maig del 2019, fa només un any.

A les poblacions properes, l’atur també ha registrat increments. En el cas de Malgrat, la desocupació ha pujat en 44 persones aquest mes de maig, i se situa en un total de 1.407 veïns i veïnes sense feina. A Tordera, la tendència és similar, ja que l’atur ha incrementat un registre de 50 persones més sense feina i ara el municipi té 1.426 habitants desocupats.

A Pineda la xifra ha pujat en 63 persones, amb un total de 2.650 persones sense feina, i a Santa Susanna l’atur ha incrementat en 11 persones, amb un total de 251 veïns i veïnes en situació de desocupació aquest mes de maig.

A Blanes, la pujada de l’atur ha estat aquest cop de 34 persones respecte el mes d’abril, i el total se situa ara en 3.495 persones.

A nivell comarcal, les xifres comencen a apropar-se a la xifra dels 30 Mil aturats –concretament, 29.848-, després que aquest maig s’hagin registrat 831 maresmencs i maresmenques més sense feina.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics