Blanes disposarà d’un màxim de 14,4 Milions d’euros per fer front a la Covid-19

Ple del passat 18 de maig a l'Ajuntament de Blanes - Imatge: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Ple del passat 18 de maig a l’Ajuntament de Blanes – Imatge: Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes celebra avui una sessió extraordinària del ple municipal que té com a principal objectiu autoritzar l’operació financera que ha de permetre cobrir econòmicament les mesures de suport al contribuent i a l’economia local, en el marc de l’afectació del coronavirus.

Segons ha informat el propi consistori, aquests serà l’únic punt a l’ordre del dia, i servirà per tirar endavant mesures com l’ajornament i majors facilitats en el pagament dels impostos dels contribuents i la ciutadania en general en matèria municipal, o bé el pagament de només el 25% de la taxa d’ocupació de la via pública pels propietaris de terrasses de bars i restaurants.

La xifra que ha de permetre a l’Ajuntament de Blanes assumir totes aquestes mesures ascendeix fins als 14,4 Milions d’euros. Segons afirma el consistori, per arribar-hi sense que l’administració pública quedi paralitzada per manca de liquiditat, cal l’aprovació plenària per tal d’esgotar el límit d’operacions de tresoreria.

Segons informa l’Ajuntament de Blanes, l’alcalde està facultat a poder autoritzar fins al 15% dels ingressos corrents liquidats al 2019, la qual cosa permetria un màxim de 7,3 Milions d’euros, una quantitat que el consistori considera insuficient per poder cobrir les mesures econòmiques previstes. En aquest sentit, el màxim permès legalment de què es pot disposar és del 30%, per la qual cosa cal l’aprovació plenària.

Si el debat tira endavant amb l’aprovació de l’operació, l’Ajuntament de Blanes disposaria d’un màxim de 14,4 Milions d’euros per poder fer efectives les mesures econòmiques per lluitar contra la Covid-19.

El ple extraordinari comença al punt de les 7 de la tarda i serà, de nou, en format telemàtic i emès a través de streaming per la pàgina de Facebook del consistori blanenc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics