URGENT

Els centres educatius de Palafolls reobriran a partir de demà dilluns

Compartiu aquesta història

Les escoles i l’institut de Palafolls, igualment com la resta de centres educatius del Maresme i el Vallès Oriental, van decidir esperar-se una setmana més per reobrir les seves portes als alumnes. La decisió es va prendre per poder reprendre l’activitat un cop tots els centres de la comarca estiguessin en fase 2 de la desescalada i per poder garantir totes les mesures seguretat necessàries; un fet inviable, segons els centres, si s’hagués reobert el passat dilluns.

L’Ajuntament de Palafolls ha assegurat que la reobertura dels centres es farà seguint el pla indicat pel Departament d’Educació de la Generalitat. Durant aquesta setmana s’ha estat treballant amb els equips docents, també de la llar d’infants i de l’EMMiD, tot el procediment i protocols que cal seguir per garantir totes les mesures de prevenció i seguretat necessàries a les escoles.

Susanna Pla és regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palafolls.

De moment, segons han fet saber els centres, els alumnes d’infantil són els que menys aniran demà a les aules, mentre que hi haurà una afluència superior en el cas de la primària. El curs en què hi haurà més alumnes serà el segon de Batxillerat, curs en què es preparen per la selectivitat, que enguany tindrà lloc just d’aquí a un mes, entre el 7 i el 10 de juliol.

De cara al curs vinent, s’està ja organitzant el retorn complet dels alumnes a les aules i la necessària reorganització dels espais dels centres educatius per garantir les mesures per evitar contagis. L’Ajuntament es reuneix aquests dies amb els centres educatius per tal de conèixer les necessitats en aquest sentit, a l’espera de com evolucioni la situació de cara al setembre.

L’Ajuntament de Palafolls assegura que demà l’activitat a les escoles es reprendrà amb totes les mesures de prevenció i higiene necessàries per evitar el risc de contagi per coronavirus.

El consistori ha volgut agrair a tota la comunitat educativa per haver garantit la continuïtat de l’educació a tots els alumnes malgrat el confinament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics