Les aules palafollenques reprenen l’activitat presencial amb pocs alumnes

Foto: ds_30 - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui dilluns era el dia marcat pels centres educatius de Palafolls –les escoles, l’institut i la llar d’infants- per la reobertura de les aules als alumnes. Ho feia una setmana més tard del que preveia el Departament d’Educació, que havia planificat el retorn a les aules a partir de l’1 de juny a les regions en fase 2. Tant els de Palafolls com la resta de centres educatius del Maresme i el Vallès Oriental, però, van decidir obrir les portes a partir d’avui, un cop tots els municipis ja fossin a la nova fase i, a la vegada, es poguessin garantir totes les mesures de seguretat necessàries. Tot i així, la represa de l’activitat a les aules no és de caràcter lectiu, tal i com ja va indicar Educació, sinó que s’ofereix per acompanyament a l’alumnat i per casos de canvis de cicle i altres necessitats.

Tot plegat ha fet que avui, a l’escola Les Ferreries, cap nen hagi assistit a les aules. Des del centre s’ha informat que, a partir de demà dimarts, s’incorporaran els de 6è de primària.

Per la seva banda, a l’escola Mas Prats també han tingut poca afluència d’alumnes avui dilluns. En total hi han assistit 11 alumnes, 2 pel servei d’acollida en l’àmbit infantil i 9 del grup de 6è A per fer acompanyament tutorial i emocional. En aquest cas, s’han organitzat torns, i als alumnes del grup de 6è B els tocarà anar-hi altres dies.

Laura Duarte, directora de Mas Prats, ha explicat aquest matí que tot plegat s’ha reprès amb la implementació d’estrictes mesures de seguretat i prevenció per evitar contagis per la Covid-19.

Malgrat la reobertura de les aules, Duarte ha recordat que l’activitat lectiva es continua fent de forma telemàtica.

En el cas de l’Institut de la Font del Ferro, avui s’han reincorporat a les aules els alumnes que canvien d’etapa, com són 4t d’ESO i 2n de Batxillerat. En el cas de 4t d’ESO s’han acollit 7 alumnes que fan tasques d’orientació i tutoria, mentre que a Batxillerat han estat 30 els alumnes que han assistit avui a les aules. En el cas de l’institut palafollenc, el retorn de l’activitat a les aules també s’ha fet sota estrictes mesures de seguretat i prevenció per evitar contagis.

Rosa Martínez, directora de l’institut palafollenc, ha explicat que en el cas dels alumnes de Batxillerat, l’activitat s’està centrant en preparar les proves de la selectivitat, previstes per d’aquí just un mes.

Els alumnes de Palafolls faran les Proves d’Accés a la Universitat a l’Institut Lluís Companys de Tordera, institut que el Departament d’Educació ha establert com a centre examinador de les proves durant els propers 10 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics