ERC Malgrat proposarà declarar la localitat com a “municipi feminista”

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El grup municipal dels republicans a l’Ajuntament de Malgrat de Mar presentarà al ple ordinari d’aquest proper dijous una moció perquè la vila sigui declarada “municipi feminista”.

L’objectiu de la moció és comprometre Malgrat amb la lluita feminista, com a “motor de canvi per permetre el ple exercici dels drets de les dones en tots els àmbits de la vida”.

Ester Martínez, regidora d’ERC a l’Ajuntament de Malgrat de Mar, afirma que la intenció de la moció és que des del món municipal es destinin recursos per incloure la perspectiva feminista per eradicar les desigualtats en tots els àmbits.

Com a mostres de desigualtat, els republicans de Malgrat exposen el desequilibri en igualtat d’oportunitats laborals i professionals, entre homes i dones, l’empobriment de gènere i discriminació econòmica, la bretxa salarial existent i discriminacions laborals, el desequilibri de gènere i la manca de reconeixement en el repartiment de les baixes de maternitat i paternitat i les cures, els costos i accés a l’escola bressol de 0 a 3 anys, així com la violència masclista.

Martínez afirma que la moció que presenten els republicans pretén ser una “moció col·lectiva”, que ja s’ha presentat i aprovat en altres municipis. La regidora destaca que un dels principals acords és sumar-se al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes.

Entre altres, la moció proposa l’adhesió a la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Homes a la Vida Local i establir un protocol d’actuació per evitar la discriminació laboral de les persones LGTBI i dones migrades i racialitzades, així com apostar per la seva contractació pública i privada i la seva visibilitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics