Malgrat no continuarà la remodelació del passeig aquesta tardor

Imatge de les obres del passeig aquest passat estiu - Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Així ho ha explicat l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader en una entrevista RP. Mercader ha assegurat que no hi ha temps material de poder girar les contribucions especials, modificar el projecte i licitar les obres abans de l’octubre, que era la previsió que tenia el consistori per iniciar la fase 2 de remodelació del passeig de Malgrat.

Degut a la seva complexitat projecte de remodelació del passeig marítim de Malgrat es va dividir en dues fases; la primera des de la plaça de l’Àncora i fins a l’avinguda dels Països catalans i una segona que arribaria fins a Sta. Susanna.  La primera es va iniciar el gener del 2019 i es va donar per concluida a mitja campanya turística. La segona fase havia de començar la tardor passada, però el nou equip municipal va rescindir el contracte amb l’empresa constructora per desavinences econòmiques i va posposar l’inici de la 2a fase a la tardor d’aquest any. Una previsió que l’executiu malgratenc ja avança que no es podrà complir.

Mercader, però assegura que abans del juliol sí es podrà finalitzar del tot la primera fase amb la instal·lació de la jardineria, bancs i papereres . També es plantaran una 80a d’arbres per fer ombra al passeig ja remodelat.

Mercader no assegura que la remodelació del passeig es reprengui abans de l’estiu de l’any que ve o  ja passada la temporada.

El cost de la primera fase del passeig tenia un pressupost de prop de 7 milions d’€ que aporten en gran part, els propietaris i empreses del passeig, i les discrepàncies econòmiques amb el contractistes rondaven el milió d’euros.

Des de l’Ajuntament també asseguren que el període de suspensió administrativa que hi ha hagut durant arran de la pandèmia del coronavirus ha acabat retardant el procés.

Si finalment les obres no es fan a abans de la propera temporada turística, el municipi haurà viscut 3 estius amb el passeig a mig remodelar.

Sigui com sigui, en la mateixa entrevista, l’alcalde de Malgrat va assegurar que la gran majoria dels hotels de Malgrat estaran oberts el proper dia 1 de juliol, mentre que els càmpings, la majoria, ja ho han fet.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics