El projecte “El Camí de PiEFcitos”, del qual participa Mas Prats, guardonat amb un dels premis Grans Iniciatives

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La 7a edició dels Premis Grans Iniciatives, que impulsen i reconeixen l’excel·lència i innovació educativa, ha premiat amb el guardó de Valors al projecte “El Camí de PiEFcitos”. Es tracta d’una iniciativa impulsada des d’un centre educatiu de Madrid i estesa i adoptada per 235 professors de tot l’Estat, i que té per objectiu fomentar un estil de vida basat en hàbits saludables a partir de l’educació física.

Maite García, mestra d’educació física de l’escola Mas Prats i impulsora de la iniciativa a aquesta escola palafollenca, ha explicat a RP que el projecte es basa en 4 eixos principals, com són l’activitat física, la lectura, l’alimentació saludable i el respecte cap al medi ambient. A partir d’aquests 4 àmbits s’ha treballat la proposta als centres educatius.

García explica que el projecte permet donar un valor a l’educació física més enllà de les hores lectives que es dediquen a la matèria a l’escola. En aquest sentit, remarca que la importància de l’educació física és un dels motius d’unió del professorat en aquest projecte, que ha englobat als alumnes d’infantil i cicle inicial de primària, així com als de 5è, que han estat els encarregats de registrar l’activitat dels seus companys de cursos inferiors.

Garcia afirma que el premi rebut ha estat una sorpresa, i considera que ja és un reconeixement en sí el fet de veure com els alumnes assimilen, en el seu dia a dia a l’escola, els hàbits saludables que promou el projecte.

El jurat dels Premis Grans Iniciatives ha reconegut al projecte “El Camí de PiEFcitos” pel seu “gran abast, caràcter integrador i alt valor pedagògic, que transcendeix a diverses comunitats autònomes i difon valors relacionats amb la salut i el benestar, implicant els professors d’educació física”. Els guardons també l’han reconegut per ser un treball “que continuarà en el futur i que pot ser fàcilment replicat”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics