Palafolls celebra Sant Joan amb 3 revetlles al carrer

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest any, la nit de Sant Joan serà la primera gran festa, després de 3 mesos de confinament. Això fa que hi hagi moltes ganes de sortir a gaudir del carrer, però alhora, será una festa condicionada a les mesures de seguretat per la Covid-19. Per aquest motiu, des de la Direcció General de Protecció Civil, els ajuntaments, el món cultural i la pirotècnia s’ha proposat una reorientació de la Revetlla de Sant Joan per tal que tothom la pugui celebrar amb la màxima seguretat.

Tot i les restriccions i l’amenaça del coronavirus, el nostre municipi ha autoritzat fins a 3 revetlles de Sant Joan al carrer. És dels anys que més festes populars s’han autoritzat als carrers de la nostra vila per celebrar el Sant Joan.

Segons fonts municipals, aquest vespre es faran 2 revetlles a Sant Lluís i una més a Santa Maria, en concret al passatge Maresme i Narcís Monturiol i al carrer Conquilles.

Seran, però, revetlles amb restriccions i recomanacions. La primera i més clara és l’aforament de cada festa. Aquestes tres revetlles populars amb autorització municipal podran disposar taules en grups de màxim 20 persones sense contacte entre ells. Tampoc està permès cuinar al carrer o fer balls. De fet no està permès que els grups de 20 interactuïn entre si.

A més, i com a mesura de seguretat, es recomana mantenir la distància de seguretat entre les persones assistents als actes populars per evitar el risc de contagi.

En aquesta revetlla cal extremar les mesures de seguretat contra la Covid-19, però també vigilar, per exemple amb els gels hidroalcohòlics. Protecció Civil recomana  no utilitzar aquest desinfectant en cas de fer servir pirotècnia o foc  ja que és altament inflamable. Les autoritats recomanen substituir aquests gels pel rentat de mans amb aigua i sabó. També és important no compartir ni la metxa ni els  altres estris.

També recorden que, com cada any, les fogueres han d’estar autoritzades i que els petards han de llençar-se en espais òptims i mai a menys de 500m de cap zona boscosa.

Justament avui fa un any, es va declarar un incendi en plena urbanització de Ciutat Jardí que va acabar cremant una hectàrea i mitja, però que va obligar a desallotjar alguns habitatges i a mobilitzar dotacions de bombers de fins a 5 parcs diferents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics