URGENT

Palafolls rebrà la flama del Canigó aquesta tarda

Compartiu aquesta història
Foto: Òmnium Cultural

Des de fa molts anys hi ha la tradició d’encendre les fogueres de Sant Joan a partir d’un foc original que es reprèn cada any al cim del Canigó. D’allà es porta arreu del territori per tal que prenguin les fogueres de la nit més curta de l’any.

A Palafolls la tradició es va reprendre l’any passat i enguany es vol tornar a fer, tot i les restriccions pel coronavirus.

De fet la pròpia flama s’ha encès al Canigó, però amb fortes restriccions. Des d’allà viatjarà fins a Malgrat de la ma del Grup Excursionista Malgratenc, des d’on molts municipis agafaran la flama per portar-la a les seves viles. És el cas de Palafolls que un cop prengui la flama de Malgrat arribarà al nostre municipi. Ho explica Neus Ballbé, d’Òmnium Cultural de Palafolls.

Aquest any, però la celebració no serà com l’any passat, ja que no es farà cap cercavila, sinó que un cop el quinqué amb la flama arribi a Palafolls, serà rebut per l’alcalde i, a través dels canals de Facebook i de YouTube del consistori, es farà una transmissió del manifest visual de la jornada.

L’organització també habilitarà un punt al Fòrum Palatiolo per tal que qui ho vulgui, pugui acostar-se i endur-se la flama a casa seva. De fet Omnium convida a tothom a posar un llantiol amb la flama del Canigó a cada llar.

L’entitat també ha anunciat que deixarà el quinqué amb la flama al balcó de l’Ajuntament.

Avui aquesta tradició quedarà deslluida per culpa de la crisi del coronavirus, però l’entitat l’ha volgut tirar endavant justament per donar continuitat a aquesta festa iniciada a Palafolls l’any passat

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics