URGENT

El govern no descarta canviar de sistema de recollida d’escombraries en aquest mandat

Compartiu aquesta història

Fa un any es posava en marxa el nou sistema de recollida d’escombraries a Palafolls que eliminava punts de recollida aïllats i concentrava contenidors en una 50a d’illes completes de reciclatge, on es poden trobar els 5 contenidors junts. És sabut que és un sistema que no agrada al nou govern d’ERC, que ja ha encarregat una auditoria per saber com va el sistema actual i que podria plantejar canvis substancials en el funcionament de la recollida de la brossa al nostre municipi. Ho va anunciar divendres, en una entrevista a RP, l’alcalde Francesc Alemany, qui descarta que els possibles canvis siguin imminents, però sí que es podrien veure dins aquest mandat.

Des de sempre, ERC ha defensat un model mixt de recollida porta a porta, en aquelles zones amb més concentració d’habitants, i illes de contenidors en zones amb menys densitat de població.

A l’entrevista, que es pot veure a les diferents xarxes socials de la ràdio, l’alcalde ha repassat l’actualitat del nostre municipi. Ha assegurat que ja són una 30a les famílies que han demanat ajudes per combatre els efectes de la pandèmia del coronavirus, i ha destacat el comportament exemplar de la ciutadania durant aquests mesos de crisi sanitària amb el moviment de solidaritat i de voluntaris engegat al nostre poble.

Alemany assegura que el consistori està preparant-se per un possible rebrot amb plans de contingència per garantir els serveis i amb l’acumulació de material higiènic i sanitari.

L’alcalde també ha anunciat una auditoria de les obres de Ciutat Jardí. En aquest sentit, explica que un any després dels treballs ja han sorgit problemes als carrers rehabilitats, i que es vol estudiar la responsabilitat d’aquests problemes en unes obres milionàries.

Sobre el primer any de mandat, Alemany ha explicat que el govern és més obert i participatiu, amb major comunicació entre departaments i que s’està posant ordre en diferents serveis que actualment funcionaven alguns amb contractes caducats com el de jardineria o el del Respir.

Sobre els retrets de l’oposició de manca de col·laboració, l’alcalde respon que ells han estat molt més oberts a col·laborar amb els partits de l’oposició del que van ser socialistes i comuns quan governaven.

L’alcalde reconeix que algunes de les promeses electorals queden en entredit amb les actuals circumstàncies i incerteses, tot i que no vol renunciar a cap d’elles. Sobre l’ajornament dels pressupostos participatius, Alemany va explicar que no s’aparca la participació ciutadana i que es preguntarà a la ciutadania sobre gestió de zones verdes, parcs o obres concretes.

Sobre l’skate park, el màxim dirigent local va reiterar que no podien continuar pagant aquesta quantitat de diners pel lloguer dels terrenys, i va explicar que també s’ha compromés l’economia local en altres afers urbanístics reconeguts per la justícia.

 

Recupera l’entrevista sencera a Francesc Alemany:

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics