Es comencen a instal·lar les noves càmeres de vigilància ciutadana

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ja fa un mes van entrar en funcionament les càmeres lectores de matrícules que registren el pas de vehicles a Palafolls i que serveixen per controlar possibles casos de vehicles robats o sospitosos en delictes. Es tracta de 3 càmeres instal·lades a la carretera d’accés a la Costa Brava, a Sant Genís i a Mas Reixach.

Paral·lelament a la implementació d’aquests lectors, Palafolls comptarà properament també amb càmeres de videovigilància. Actualment es treballa en la seva instal·lació al MiD, a la plaça de les Valls d’Ax i a la zona on hi haurà el dipòsit de la grua municipal.

Miguel Ángel Marín, cap de la Policia Local de Palafolls, explica que, a diferència de les càmeres de registre del trànsit, aquestes altres serviran per controlar els moviments de persones i per treballar en possibles delictes que s’hagin produït. El cap del cos explica també que, d’aquí a un temps, a aquestes càmeres se n’hi sumaran mitja dotzena més que serviran per vigilar les zones de recollida selectiva.

Marín aclareix que, en el cas de les càmeres que han de vigilar els espais de recollida selectiva, encara es trigarà un temps a posar-les en marxa. D’altra banda, pel que fa a les càmeres de vigilància, el policia preveu que a la plaça Valls d’Ax entri en funcionament d’aquí a un mes, mentre que la situada a la zona dels semàfors dependrà de la licitació del servei de grua municipal.

Marín explica que les càmeres comptaran amb un registre d’imatges de 30 dies, que serà el període de què disposarà el cos per poder revisar els possibles fets delictius enregistrats.

Amb la futura entrada en funcionament de les tres càmeres de videovigilància, a més de les 6 que vetllaran perquè no hi hagi abocaments il·legals de residus i dels 3 lectors de matrícules que ja funcionen des de principis de juny, Palafolls comptarà amb una dotzena d’elements de control visual al municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics