URGENT

L’ASAJA celebra l’avenç de l’ACA i l’ajuntament en recuperar els conreus afectats pel Gloria

Compartiu aquesta història

Des de la finca dels Germans Ribas, una de les afectades pel temporal Gloria del gener i el conseqüent desbordament del riu Tordera, membres l’Associació Agrària Joves Agricultors han volgut fer valoració sobre el terreny dels avenços dels treballs per recuperar la zona agrícola després de la borrasca.

Gairebé mig any després del desbordament i després d’haver estat molt crítics amb el paper de l’ACA, l’associació agrària ha volgut posar en valor la tasca que s’ha acabat fent des de l’organisme després d’arribar a acords amb el consistori palafollenc.

Rosa Pruna, presidenta de l’ASAJA, considera que després d’aquests mesos s’ha aconseguit avançar en la recuperació del terreny, malgrat la lentitud arran de la pandèmia i la burocràcia, i celebra que ACA i ajuntament hagin arribat a una entesa per continuar treballant-hi.

A la zona, aquest migdia, també hi havia alguns dels agricultors directament afectats pel temporal, com és el cas d’Emili Ribas, que malgrat es mostra satisfet per l’avenç de les actuacions, considera que no són suficients i que cal encara enllestir tasques. En aquest sentit, recorda que el pas del Gloria va deixar una afectació sense precedents a la zona, i reivindica la feina del sector i de les famílies que s’hi han dedicat i s’hi dediquen durant tots aquests anys.

Des de l’ASAJA consideren i coincideixen amb el territori de la Baixa Tordera que el riu no ha estat cuidat com caldria, i reclamen atenció perquè no es torni a repetir un episodi com el del Gloria, on no només hi té a veure la situació d’emergència climàtica sinó també les actuacions que els humans han fet directament a l’entorn de la Tordera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics