31 alumnes palafollencs comencen avui la selectivitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui dimarts, 7 de juliol, han arrencat les Proves d’Accés a la Universitat. Ho han fet un mes més tard del que és habitual, degut a l’afectació de la pandèmia del coronavirus.

Avui, gairebé 40.000 alumnes catalans -la xifra més alta fins ara- han iniciat els exàmens, que s’allargaran aquest cop 4 dies i que els serviran per accedir als estudis desitjats. Finalment, els estudiants podran fer les proves sense mascareta.

D’aquests alumnes, 31 són estudiants de Batxillerat de l’institut de la Font del Ferro de Palafolls, que des d’avui i fins divendres s’examinaran de la selectivitat a l’Institut Lluís Companys de Tordera, on s’agrupen 4 centres de la zona.

Montse Casado, coordinadora pedagògica de l’institut palafollenc, ha explicat que els alumnes s’han distribuït per 3 grups, a partir dels quals s’han repartit per les aules. Casado ha explicat que als alumnes els ha anat bé la primera prova del matí, la de llengua castellana i literatura, que han trobat «assequible».

Avui els estudiants s’examinen de llengua castellana i literatura -a primera hora-, seguit de ciències de la Terra i del Medi Ambient, Fonaments de les arts i Matemàtiques aplicades a les ciències socials -al migdia-, i finalment d’Anàlisi musical, Història de l’art i Física -a les 3 de la tarda.

Alguns dels alumnes que s’han examinat avui de les proves donaven així les seves impressions després de la primera prova.

Les proves de la selectivitat d’enguany venen marcades, com tots els àmbits, per les mesures de prevenció i seguretat per evitar contagis per coronavirus. Així, els exàmens s’han repartit en franges horàries per tal d’evitar aglomeracions i que els alumnes s’estiguin només el temps necessari a les seus de les proves. Casado ha informat que, malgrat l’excepcionalitat que ha imposat el coronavirus, no hi hagut incidències destacables durant aquest primer matí de selectivitat.

La selectivitat d’enguany dona més flexibilitat d’opcions als alumnes perquè puguin triar el temari tractat a classe, tenint en compte que el coronavirus va obligar a suspendre les classes presencials del tercer trimestre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics