Blanes es veu obligada a tancar Cala Bona per excés d’aforament i en reforça el control

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes va haver de tancar aquest passat cap de setmana els accessos a la cala Sant Francesc, també coneguda com a Cala Bona. La mesura es va haver d’adoptar després que se superessin els aforaments permesos per la normativa davant la Covid-19.

Ja des de principis de juny, Blanes va començar a implementar mesures per controlar els aforaments a les platges del municipi, i ara fa poc més d’una setmana va veure’s obligada a tancar l’accés a Cala Bona per haver-se superat el límit de l’aforament permès.

La situació, però, va repetir-se aquest passat cap de setmana, i davant d’això el consistori blanenc ja va haver d’implementar mesures per si calia tornar a tancar l’espai. Així, l’Ajuntament de Blanes va haver de tancar la cala tant dissabte com diumenge en diversos punts del dia.

Àngel Canosa, alcalde de Blanes, ha explicat en declaracions a aquesta emissora que la decisió s’ha pres per la responsabilitat que té el consistori davant d’una ocupació de la platja que no permetia garantir la distància de seguretat entre els banyistes.

Canosa ha explicat que la incorporació de la nova figura dels informadors, el passat 1 de juny, va servir per reforçar els serveis de vigilància amb què ja comptaven les platges en anteriors temporades d’estiu; uns informadors que, el proper cap de setmana, se substituiran per 12 efectius del que s’ha anomenat «agents ciutadans», que seran coordinats per Protecció Civil.

L’alcalde de Blanes ha explicat que cada dia, un cop s’ha revisat l’estat de l’aigua i de la sorra i han començat a arribar banyistes, es controla l’aforament de les platges per part del servei de socorrisme, els agents ciutadans i els efectius de la Policia Local, i en cas que sigui necessari s’efectua el tancament per complir amb les mesures sanitàries.

Tot i que el bany es fa qualsevol dia de la setmana, són els caps de setmana quan l’Ajuntament de Blanes ha detectat per problemes d’aforament a les platges del municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics