La major part de la ciutadania de Palafolls compleix amb l’obligació de l’ús de la mascareta

Foto: Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Així ho ha informat el cos de la Policia Local de Palafolls a aquesta emissora. Des de dijous és obligatori l’ús de la mascareta a la via pública, en espais oberts o tancats, i encara que es puguin mantenir les distàncies de seguretat amb la resta de persones.

A Palafolls, 4 dies després de l’entrada en vigor de la normativa del Govern, s’ha detectat un compliment generalitzat de la normativa per part de la ciutadania. Segons explica Miguel Ángel Marín, cap de la Policia Local de Palafolls, de moment no s’ha interposat cap sanció, ja que s’està avisant a la població, i xifra entorn a un 90% les persones que porten posada la mascareta a la via pública, tal i com exigeix la normativa.

D’entre les persones que s’ha detectat que no compleixen amb la normativa que obliga a utilitzar la mascareta, Marín diu que no hi ha un perfil concret. En aquest sentit, puntualitza que hi ha gent gran que s’oblida de portar-la, així com gent jove o famílies amb fills. El cap del cos policial atribueix aquest incompliment a la manca de costum, i explica que properament es deixarà d’avisar i es començaran a interposar sancions a qui no compleixi amb la norma.

Tot i que l’ús de mascareta s’ha establert com a obligatori per part del Govern català, la seva utilitat és objecte de debat entre experts sanitaris. En aquest sentit, mentre que uns defensen el seu ús per evitar contagis també a través de l’aire, d’altres qüestionen la normativa argumentant que no hi ha cap base científica que l’avali.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics