Mor als 110 anys Joaquim Illas Illas, l’home més gran de Blanes i de tot l’Estat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, aquest dilluns ha mort Joaquim Illas Illas, més conegut pel seu sobrenom de «Falet», l’home més longeu del municipi i també d’arreu de l’Estat espanyol. Estava a punt de complir els 111 anys -ho hagués fet el proper 26 de juliol.

Joaquim Illas vivia amb la seva família al centre de Blanes, i era part d’una generació que havia viscut dues dictadures, tres monarquies, una república i una guerra. Ell, tot i que evitava parlar de política, era clar a l’hora de rememorar moments de la història o de donar l’opinió sobre qualsevol tema.

En «Falet» havia nascut al carrer Roig i Jalpí, i el seu sobrenom li venia donat pel seu pare, Rafel, a qui tothom sempre s’adreçava com a «Rafelet» o «Falet». Era el més gran de quatre germans i va treballar, entre altres, d’espardenyer i de mecànic, així com també de torner a França, on va haver de marxar quan va escassejar la feina.

A mitjans de segle, Illas va decidir dedicar-se de ple a la botiga familiar amb la seva dona, que n’era un dels puntals.

L’any 2014, l’Ajuntament de Blanes el va escollir -després d’una petició popular unànime- perquè fos el pregoner de la Festa Major de Santa Anna -sant celebrat el 26 de juliol, just el dia del seu aniversari i també del seu sant, Joaquim.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics