URGENT

Malgrat suspèn la Festa Major de Sant Roc

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

Després que hagin caigut de l’agenda la major part d’esdeveniments culturals de les darreres setmanes a causa del coronavirus, l’últim dels esdeveniments de la zona en caure de l’agenda ha estat la Festa Major de Sant Roc de Malgrat de Mar.

En una roda de premsa aquest dilluns, l’Ajuntament de Malgrat ha anunciat la suspensió de tots els actes de la seva Festa Major d’estiu. Del programa de l’esdeveniment ja n’havien quedat exclosos actes com la fira d’atraccions, els focs artificials, el correfoc o l’exhibició dels castellers, i el consistori havia optat per actes de format reduït i amb l’aplicació de totes les mesures de prevenció i seguretat per evitar contagis per Covid-19. Finalment, però, l’ajuntament ha decidit suspendre tota la Festa Major.

L’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, ha explicat que  l’evolució de la pandèmia dels darrers dies i la situació crítica sobre la qual va fer valoració ahir la Generalitat ha portat al govern municipal a optar per la cancel·lació de la festa. En aquest sentit, Mercader s’ha acollit al criteri sanitari per argumentar aquesta decisió, a la vegada que també la justifiquen «per seny, prudència, prevenció i respecte als professionals sanitaris, de Serveis Socials i Policia», així com, sobretot, «per responsabilitat». A la vegada, des de l’Ajuntament de Malgrat s’ha volgut posar en valor i agrair a les entitats, els voluntaris i les diferents regidories el seu esforç, assegurant que «fins l’últim moment han treballat per adaptar-la i poder-la fer possible».

Dins del programa de la Festa Major hi havia previst un acte de reconeixement «a les persones de la Covid-19», el qual queda ajornat però que el consistori té intenció de poder-lo celebrar «quan sigui possible».

Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Malgrat, la seva responsable, Lurdes Borrell, no descarta poder organitzar actes culturals de petit format «si la situació millora i és possible».

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics