La CUP de Malgrat critica la suspensió de la Festa Major i creu que el govern no ha volgut adaptar-la

Festa Major de Sant Roc - Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Festa Major de Sant Roc – Foto: Ajuntament de Malgrat de Mar

El grup municipal de al CUP a Malgrat de Mar ha emès un comunicat aquest dimecres com a resposta a la suspensió de la Festa Major de Sant Roc, anunciada pel govern aquesta setmana.

Des de la formació consideren que la decisió de suspendre la totalitat de la Festa Major és a causa de la «falta de voluntat política» del govern en desenvolupar una «tasca feixuga però molt necessària» per tal d’adaptar certs actes i esdeveniments, tant per la població com pels professionals de la cultura i pel teixit associatiu malgratenc.

La CUP de Malgrat assegura ser conscient del moment actual de la pandèmia i de les condicions que no permeten fer actes multitudinaris, així com del fet que en qualsevol moment poden decretar-se més restriccions, però consideren que enguany calia adaptar el format d’actes de la festa tal i com ja es va fer en el Festival Murmuris, el qual, recorden, va celebrar-se en petit format i amb totes les mesures de seguretat i higiene.

La formació critica que la suspensió de la Festa Major de Sant Roc ha estat una «decisió unilateral» que ha acabat estroncant la feina de les entitats que han estat «disposades i treballant molt per aconseguir reformular les activitats adaptant-les al moment, aconseguint una programació segura i respectant les mesures higièniques i de seguretat actuals».

A la vegada, la CUP de Malgrat considera que el govern, format per PSC i per Junts per Catalunya-Malgrat ens Mou, prioritza el turisme per davant de la cultura. En aquest sentit, asseguren que l’executiu local, al mateix moment que suspèn la Festa Major, promociona el municipi com a destí turístic segur, «mostrant indiferència pel món de la cultura». A la vegada, creuen que si s’eliminen les activitats culturals de Malgrat per evitar la propagació del virus, no es pot pretendre que un turisme massiu a Malgrat no ajudi a aquesta propagació.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics