Comencen a retirar dels camps les tones de fang acumulades pel temporal Gloria

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de finals de la passada setmana 2 camions i 3 tractors treballen en l’extracció de les tones de fangs que el riu Tordera va deixar sobre els camps del Pla d’en Bigas, la zona més afectada a Palafolls durant l’episodi del Gloria.

El sector xifra en prop de 30.000 tones de fang que ara cobreixen gran part dels camps d’aquesta zona del nostre municipi i que no permetrien tornar a la normalitat a les explotacions agràries afectades el gener pel temporal Gloria.

L’Artur Ribas, responsable d’una gran part dels camps afectats en aquesta zona celebra la retirada d’aquests llimbs que no permetien treballar les terres amb normalitat ja que feia molt fangosa la zona agrària. Ribas explica també, que aquesta sorra no se sap d’on ve i què podria portar.

La retirada d’aquests fangs, que encara s’allargarà algunes jornades, farà possible tornar a treballar aquestes terres.

D’altra banda, el sindicat agrícola Asaja celebra que l’ACA s’hagi implicat en la resolució dels problemes derivats del temporal. Rosa Pruna, presidenta del sindicat, agraeix els esforços de l’ACA i explica que el cost de la retirada d’aquests llots no el podia assumir el sector agrari.

El sindicat i els passejos esperen que arribin aviat les ajudes promeses per les administracions per reactivar el sector agrari afectat per les avingudes del riu a principis d’any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics