PeC demana que l’Ajuntament mantingui les targetes moneder de les beques menjador

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de divendres passat , les targetes moneder que es van lliurar durant el mes de març als alumnes beneficiaris d’ajuts de menjador escolar han quedat inoperatives. Aquesta mesura es va posar en pràctica per oferir ajuts econòmics a aquelles famílies que tenien una beca menjador i garantir així que l’aturada de l’activitat escolar no afectés a l’alimentació dels infants becats.

El Departament d’Educació va descartar la setmana passada allargar a l’agost aquesta prestació als estudiants i es comprometia a estudiar solucions ja de cara a l’inici del curs escolar, al setembre.

Davant d’aquest anunci molts ajuntaments van signar una carta demanant que es mantingués aquesta prestació també a l’agost atenent a la urgència social i crisi econòmica derivada de la pandèmia.

Palafolls en Comú, a l’oposició a l’Ajuntament de Palafolls, va demanar al govern local adherir-se a la carta contra l’aturada d’aquestes targetes moneder. Segons la portaveu del partit, Clara Hidalga, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany va refusar sumar-se a aquesta acció de protesta.

Hidalga creu que cal mantenir aquestes ajudes també aquest agost davant la situació d’incertesa i crisi econòmica i lamenta que tot plegat s’hagi sabut sense la possibilitat de negociar ambv el govern català.

Finalment, a finals de la setmana passada, el mateix dia que finalitzava l’operativitat de les targetes moneder, la Generalitat va informar que el departament de Treball i Afers Socials “cobrirà l’import que hagin de destinar els Ajuntaments per mitjà d’ajuts d’urgència social a garantir el dret d’alimentació de la infància en situació de vulnerabilitat de Catalunya durant els mesos d’estiu, amb l’increment dels recursos assignats als ens locals per mitjà dels fons de contingència necessaris per fer-ho possible”. Així hauran de ser els Ajuntaments qui, d’entrada, facin efectives les ajudes amb el compromís de cobrir les despeses posteriorment amb un fons de contingència.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics